Hans Landqvist, trumpet
 

 

 

 Började i tidig ålder med att plocka ut kastruller ur skåpen för att ha´något att trumma på.
Stenkakor med bl.a Glen Miller som var stor favorit hemma blandatat med bl.a Earl Bostic gick bra att trumma till.
Via annons i NT som sökte intresserade nybörjare kom jag i kontakt med ABF:s musikkår 1956 som leddes av Erik Jakobsson Trumpetare i Norrköpings Symfoniorkester.
Började där som 8-årig trumelev.Efter något år blev jag även tilldelad ett althorn att prova på och där började också intresset för blåsinstrument.Efter althorn blev det ventilbasun tills jag fick min första trumpet som 11-åring. Som elev fick jag även lära att traktera Ess-kornett.
Var med hos Erik fram till 1962 därefetr gick färden in i TBV:s ungdomsmusikkår där jag blev kvar till 1969.Var med och bildade Michel`s dansorkester 1968 med bl.a. Anders Engberg.Spelade med där till 1972 Samma år började jag i Hemmvärnets Musikkår Östergötland som jag fortfarande är verksam i.Har även spelat med i loklala storband som Norrköpings Jazzband,Pliggen Big Band, Söderköpings Storband, Aircraft Big Band (som jag även startade 1984 tillsammans med Tomas Westerlund).1972 startades Sextetten Ramunderblecket i Söderköping spelade Ess-Kornett och var verksam där fram till 1997. Har även haft förmånen att medverka i musical o.revysammanhang Bl.a i upsättningar av Musicaler som Can-Can,Teaterbåten,May Fair Lady samt West Side Story. Reveyer från1984-1989 med Tjadden Hällström.

Medverkar även vid och i Kyrkliga Högtider och Kyrkliga sammanhang.

Kom i kontakt med Arne Hardes storband som då spelade på Hotell Ekoxen som vikarie på 70-talet via bandets dåvarande arrangör och repetitör Hans Malmqvist.Efter den perioden så upphörde kontakten med bandet för att sedan uppstå under en period med början 1995 då som mer permanent medlem fram till 2003.Därefter åter ett uppehåll fram till 2008 då nuvarnde Kapellmästare Jan Larsson hörde av sig om jag hade lust att börja igen och på den vägen är det.

Storband och musiker som inspirerar är bl.a Woody Herman`s storband framför allt inspelningar från 1962-1965 med bl.a Trummisen Jake Hanna ochTrumpetaren Bill Chase.