Stephan Peterson, vokalist

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Jag kommer från en ”musikalisk familj” där mina tre syskon spelat instrument och sjungit i hela sina liv. Så även min far som i många år varit medlem i bl.a. Arne Hardes. Under min uppväxt och ungdom var min egna – och enda – koppling till musik att jag på pojkrummet lyssnade på vinylplattor med LP-konvolutet i handen och försökte sjunga med. Då rörde det sig mest om soul (Wilson Picket, Otis Redding), dansband (”pappas” Magnus Kvintett), rock (Kiss, Iron Maiden, Thin Lizzy) och jazz (Frank Sinatra, Tony Bennet).

För 30 år sedan gick jag en danskurs i bugg vilket ledde till att jag sedermera började tävlingsdansa och undervisa. Efter sex SM-finaler, två VM-finaler och många års arbete med Svenska Danssportförbundet är dock dansskorna förpassade till hyllan.

Mitt eget musicerande började med att jag halkade in i ”showbiz” på ett bananskal, tack vare – eller p.g.a. – min svägerska Ingela Svensson. Hon tyckte att jag skulle börja sjunga och uppträda tillsammans med henne i krogshower för tio år sedan. Så blev det och sedan dess har jag även börjat sjunga i både mindre konstellationer och fullskaliga storband.

På den vägen är det och resten är, som man säger, historia. ;)

/ Stephan Peterson

2004 Började sjunga med Ingela Svensson i krogshowsammanhang

2005 ”Bildade” Almost Famous med Ingela Svensson och Peter Strand

2006 Var med och drog igång den årligen återkommande Vinterkonserten i Mjölby kyrka

2010 Hoppade av Almost Famous

2014 Började sjunga med Söderköpings Storband

2015 Hoppade med Almost Famous igen

Utöver ovan har det sjungits i privata och officiella sammanhang samt på bröllop och begravningar.